gyantázás

Gyantázni

571 0

Különböző habok, borotvák, gyanta, sőt, még a tartós szőrtelenítés is bekerült a szőrtelenítési módszerek sorába. A gyantázás nem fájdalommentes, de ha megfelelően végezzük, elviselhető. Ebben a bejegyzésben részletezzük a megfelelő eljárást. Hosszabb ideig tart, mint például a borotva, és nem serkenti a szőrnövekedést, így valóban gyengítheti és végül eltávolíthatja a szőrzetet bizonyos területekről. A másik ellenérv, hogy a kozmetikushoz való rendszeres látogatás drága és kényelmetlen lehet, de kellő gyakorlással a gyantázás a saját otthonunk kényelmében is elvégezhető kis nehézséggel és jelentős megtakarítással.

Lépések:

  1. Milyen gyanták állnak rendelkezésünkre? Kísérletezéshez hideg és meleg gyanták egyaránt rendelkezésre állnak. Az eljárás nagyrészt megegyezik a következő lépésekkel, azzal a különbséggel, hogy a hideg gyantacsíkoknál csak felhelyezni és eltávolítani kell. Sajnos a gyakorlat azt mutatta, hogy ez valamivel kevésbé hatékony, ezért inkább a melegített gyantára tereljük a figyelmünket.
  2. Mit kell beszereznünk a házi gyantázásához? A gyanta megolvasztásához olyan patront kell vásárolnunk, amelyet mikrohullámú sütőben vagy egy fazék vízben fel lehet melegíteni. Ez kevésbé irritálja a bőrt, és a zöld szín miatt az azulén változat jobban látszik a bőrön, így nagyobb a valószínűsége, hogy az összes viaszt eltávolítja, és nem hagy ki egyetlen foltot sem. Vásároljon sok hintőport, viaszcsíkokat és hűsítő krémet vagy olajat. Szedj össze mindent, majd lépj tovább.
  3. Olvaszd fel a ragasztót! Használhatsz ehhez mikrohullámú sütőt is, de kezdd alacsonyabb fokozaton, hogy a gyanta ne hasadjon szét. A doboz hátoldalán található utasítások általában 2-3 perces melegítési időtartamot javasolnak. A gyantát úgy is felmelegítheted, hogy egy forró vízzel teli edénybe teszed, és letakarod, hogy a víz állandó hőmérsékleten maradjon. A patront minden esetben a felső, jellemzően fehér műanyag alkatrész megfogásával kell eltávolítani. Ez megakadályozza az ujjak megégését. Ahogy megfogod, a gyantának elég melegnek kell lennie ahhoz, hogy folyjon, de ne legyen teljesen folyékony.
  4. Hintőporozd be a lábad! Mivel a gyantázott felület nem lehet nedves vagy zsíros, ezért érdemes a gyanta felkenése előtt kicsit behintőporozni a lábat, így jobban beleragadnak a szőrszálak a gyantába, és kevésbé fájdalmasan, de eredményesen eltávolíthatók lesznek.
  5. Kend fel a gyantát! A gyantát a szőr növekedésével megegyező irányba kenjük fel egy rétegben, úgy hogy ne hagyjunk ki egy részt sem! Ha kezdők vagyunk, először csak kis területre kenjük fel a gyantát, és azon próbáljuk ki! De ha már profik vagyunk, nyugodtan kenjük be az egész gyantázandó felületet egyszerre, nem baj, ha addig kicsit hűl a gyanta a testen, annál jobban leszedi majd a szőrt! De azért arra vigyázzunk, hogy ne száradjon meg nagyon, mert akkor darabokban fog lejönni, ami jóval fájdalmasabb is.
  6. Helyezd fel az öntapadós címkét, és húzd le! A szőr jobban tapad a gyantához, ha a csíkot felhelyezed, és háromszor-négyszer simítja el a szőr növekedési irányába.
  7. Tépd le a csíkos címkét! Ami azt illeti, ez a legkellemetlenebb rész, de ha jól csinálod, nem lesz olyan rossz. A csíkot a szőr növekedési irányával ellentétesen kell eltávolítani, a bőrt az óramutató járásával ellentétes irányba nyújtva, hogy a gyanta ne szakadjon el olyan könnyen. Ha a lábadról szeretnéd eltávolítani a szőrt, kezdd alulról, és haladj felfelé, közben fogd meg a bőrt. A lehúzás másik fontos része, hogy a húzás vízszintes és párhuzamos legyen a testrész mozgási irányával. Ha a lábad függőlegesen lóg, akkor a csíkot a fejedhez kell vinned. Ha mindenhova felvitted a viaszt, és eltávolítottad, úgy, hogy nem maradtak kóbor szőrszálaid, akkor jöhetnek az utolsó simítások.
  8. Használj nyugtató gélt vagy olajat a gyantázott terület hidratálására. Használj masszázsolajat, hagyományos napraforgóolajat, sebbenzint vagy bármilyen más olajat, hogy a gyantázott területet ragacsosnak érezd, ha a bőre nem túl érzékeny. A gyantázás utáni gélre azonban szükség lehet a piros foltok kezeléséhez.

 

Érdekelhet még

hajat szárítani

Hajat szárítani

Publikálta - 2023-08-16 0
A megfelelő hajszárítás nemcsak az egészséges haj megőrzéséhez, hanem a kívánt megjelenés eléréséhez is elengedhetetlen. Tehát, ha egészséges és gyönyörű…
Göndör Haj Kezelése És Ápolása

Göndör haj kezelése és ápolása

Publikálta - 2022-11-30 0
Az emberek többsége jellemzően hajvasalóval, kémiai hajegyenesítőkkel, vagy fonással, illetve hajfonattal egyenesíti ki a haját. Ezek a nők egyáltalán nem…
alapozót választani

Alapozót választani

Publikálta - 2023-09-12 0
Az alapozó használható egyszerű eszközként a napi tiszta megjelenés megőrzéséhez, vagy egy drámaibb sminkelés alapjául szolgálhat. Mindkettő alapos mérlegelést igényel…
ezüst ékszer tisztítása

Ezüst ékszerek tisztítása

Publikálta - 2023-02-04 0
Az ezüst ékszer egy másik olyan tárgy, amely az idő hatásait mutatja. Megfelelő ápolással azonban az ezüst ékszerek olyan jól…