képernyővédő fóliát felhelyezni

képernyővédő fóliát felhelyezni

Publikálva: at 12:55
210 0

Egy okostelefon, táblagép vagy bármilyen más érintőképernyős kütyü nem kis befektetés, az egyik leggyakrabban sérült darab pedig maga a képernyő. Ezért jó ötlet fóliával letakarni őket. Annak ellenére, hogy a legtöbb modern mobiltelefonon alapfelszereltségnek számítanak, időnként eltörnek, és ki kell cserélni. Posztunkban lépésről lépésre mutatjuk be, hogyan kell a fóliát felvinni a telefonra vagy más érintőképernyős kütyüre.

  • Tisztítsd meg az érintőképernyő felületét. Az új fólia csomagjában általában található egy kendő, amely erre alkalmas. Ha már a képernyővédőn van fólia, akkor azt előtte távolítsd el. Erre a legjobbak a mikro szálas kendők.
  • Készítsd elő a védőfóliát.  A fóliák jellemzően két védőréteggel készülnek. Az első réteget távolítsd el (jellemzően egyes számmal van jelölve). Ezt követően már csak a szélén fogd meg a fóliát, különben szennyeződések kerülnek a ragasztóval ellátott felületre.
  • Illeszd rá a felületre a fóliát.  A pontos illesztés nagyon fontos. Használj egy műanyag lapot, például egy hitelkártyát, az esetleges légbuborékok eltávolításához.
  • Tépd le a második réteget.  Néhány védőfólia esetében még el kell távolítanod egy második réteget is.

Olyan helyet válassz ahol nincs nagy por, ilyen lehet például egy fürdőszoba tusolás után, de ne legyen túl párás sem a levegő, mert lecsapódhat a kijelző felületén.

Nagyon fontos, hogy a tisztítás során a legapróbb porszemet is eltávolítsd, különben a fólia felhelyezése során buborékok alakulnak ki. Ezek nem csak esztétikailag problémásak, de az érintőképernyő megfelelő működését is akadályozzák.

Csak olyan fóliát válassz, amit az adott készüléktípushoz gyártottak, különben rossz lesz az illesztés.

 

Érdekelhet még

android mobil frissítése

Android mobil frissítése

Publikálta - 2022-11-29 0
Szeretnéd a legújabb Android-verziót a mobilodon? Teljes biztonságban ellenőrizheted, hogy néhány kattintással elérhető-e az Android újabb verziója a telefonodra. Abban…
a bluetooth használni

A bluetooth-t használni

Publikálta - 2023-08-18 0
Az internetkapcsolat elérhetősége nem előfeltétele a fájlmegosztásnak. A Bluetooth-t és az infravöröst korábban mobiltelefonoknál használták. Ez utóbbit az jellemzi, hogy…
kártyás mobilt feltölteni

Kártyás mobilt feltölteni

Publikálta - 2023-09-02 0
A feltöltőkártya feltöltésére rendelkezésre álló rengeteg lehetőségnek köszönhetően minden eddiginél könnyebben szerezhetsz több percet és szöveges üzenetet feltöltőkártyás telefonodon. Vedd…