a bluetooth használni

A bluetooth-t használni

364 0

Az internetkapcsolat elérhetősége nem előfeltétele a fájlmegosztásnak. A Bluetooth-t és az infravöröst korábban mobiltelefonoknál használták. Ez utóbbit az jellemzi, hogy képes centiméteres nagyságrendű távolságokat áthidalni, de a bluetooth csatlakoztathatja az otthon másik végében elhelyezett eszközöket. Bemutatom neked a folyamatot, hogy hogyan működik.

  • Keresd meg, hogy mit akarsz átküldeni. Nyisd meg a telefonodon a fájlkezelőt, fényképeidet, válaszd ki azt, amiket meg szeretnél osztani. Válaszd ki az opciókat, vagy a megosztás gomb lehetőséget, azon belül is  a bluetooth-t.
  • Kapcsold be! A legtöbb telefon ilyenkor meg fogja kérdezni, hogy be szeretnéd-e kapcsolni a bluetooth-t. Értelemszerűen nyomj rá az igen-re,  és várd meg, amíg a telefonod keresi a közeli bluetooth jelet.
  • Kapcsoltasd be! Azzal a személlyel kapcsoltasd be a bluetooth-t a saját készülékén, akinek küldeni szeretnéd a fájlt. Ezt a beállítások, vezeték nélküli hálózat, bluetooth al menüben teheted meg. Fontos, hogy a láthatóságot is bekapcsoljátok!
  • Keress vagy küldj! A telefonod csak rövid ideig fogja keresni a céleszközt, így ha nem találod meg akkor nyomj rá újra a keresés funkcióra. Ha megtaláltad a keresett eszközt, válaszd ki. A partnerednek a telefonján ekkor megjelenik az elfogadás vagy elutasítás opció, itt válassza ki az elfogadást.
  • Várjatok!  Várjátok meg amíg a fájlt átküldi az egyik eszköz a másikra. Ez a fájl nagyságától függően percekig is eltarthat, de a folyamat végeztével a fogadó értesítést kap a beérkezett fájlról.
  • Ha te vagy az aki fogad, akkor csak kapcsold be a telefonodon a bluetooth-ot. Ezt általában a beállítások-hálózati kapcsolatok-vezeték nélküli hálózat-bluetooth menükön keresztül teheted meg. Figyelj arra is, hogy a láthatóságot is engedélyezd!

Érdekelhet még

képernyővédő fóliát felhelyezni

képernyővédő fóliát felhelyezni

Publikálta - 2023-11-03 0
Egy okostelefon, táblagép vagy bármilyen más érintőképernyős kütyü nem kis befektetés, az egyik leggyakrabban sérült darab pedig maga a képernyő.…
android mobil frissítése

Android mobil frissítése

Publikálta - 2022-11-29 0
Szeretnéd a legújabb Android-verziót a mobilodon? Teljes biztonságban ellenőrizheted, hogy néhány kattintással elérhető-e az Android újabb verziója a telefonodra. Abban…
kártyás mobilt feltölteni

Kártyás mobilt feltölteni

Publikálta - 2023-09-02 0
A feltöltőkártya feltöltésére rendelkezésre álló rengeteg lehetőségnek köszönhetően minden eddiginél könnyebben szerezhetsz több percet és szöveges üzenetet feltöltőkártyás telefonodon. Vedd…