gyorsan tanulni

Gyorsan tanulni

Publikálva: at 08:46
45 0

Az új anyagok gyors elsajátításának képességét nagyon sokan keresik. Az időhatékonyság és a hosszú távú memória megtartása egyaránt javul a hatékony vizsgálati technikákkal. Íme néhány megközelítés és technika, amelyek hasznosak lehetnek ennek megvalósításában.

Aktív tanulás: Ne csak szimplán a hallgatásra vagy az olvasásra koncentrálj. Nyugodtan tegyél fel kérdéseket, készíts magadnak jegyzeteket, és magyarázd el a tananyagot másoknak de akár magadnak is.

Időben elosztott gyakorlás: Ne hagyd az utolsó pillanatra. Oszd be a tanulási időt, kisebb intervallumokra több napra vagy akár hétre is elosztva.

Variáció: Változatos forrásokból tanulj, és váltogasd a tanulási technikádat. Ez segíteni fog az alkalmazkodóképességed javításában.

Pihenőidő: Az agynak szüksége van pihenőidőre a tanulás közben. Rövid szünetek beiktatása a tanulási periódusok között javíthatja az információk feldolgozását.

Vizuális eszközök: Használj képeket, ábrákat, diagrammokat. A vizuális segédeszközök elősegítik az információk megjegyzését és megértését.

Elmagyarázás:  A tananyagot próbáld meg olyan valakinek elmagyarázni, aki nem ismeri. Ha képes vagy a tudást átadni, akkor valószínűleg jól meg is értetted.

Kapcsolódások keresése: A meglévő információkat próbáld meg összekötni az új információkkal. A releváns kapcsolódások elősegítik az emlékezet megtartását.

Pozitív hozzáállás: Légy kíváncsi és nyitott. A motiváció és az érdeklődés növelheti a tanulási sebességet.

Környezet: Találd meg azt a helyet ahol te a legjobban tudsz tanulni. Van olyan akinek a csendes környezet a legideálisabb, amíg másoknak a kis háttérzene segít.

Felülvizsgálat: Rendszeres ismétlés és áttekintés segíthet az információk hosszú távú emlékezetbe való áthelyezésében.

Szükséged lehet rá:

  • jegyzetfüzet vagy digitális eszköz: a jegyzeteléshez.
  • Tanulás segítő alkalmazások.
  • Vizuális segédeszközök: pl. színes filctollak, posztit lapok.
  • Nyugodt környezet: ahova visszavonulhatsz tanuláshoz.

Érdekelhet még

vízmérő óra leolvasása

Vízmérő óra leolvasása

Publikálta - 2023-03-29 0
HOGYAN KELL LEOLVASNI A VÍZÓRÁT A vállalkozás 2017. január 1-jétől kezdte meg a háztartások és kisvállalkozások vízfogyasztásának éves ellenőrzését. Ezért…
ollót élezni

Ollót élezni

Publikálta - 2023-09-20 0
Az olló hatékonyabb és tovább tart, ha élesen tartják. Gyorsan élesítheted az ollót otthon az alábbi módszerek egyikével; csak válaszd…
android mobil frissítése

Android mobil frissítése

Publikálta - 2022-11-29 0
Szeretnéd a legújabb Android-verziót a mobilodon? Teljes biztonságban ellenőrizheted, hogy néhány kattintással elérhető-e az Android újabb verziója a telefonodra. Abban…
tojás főzése

Tojás főzése

Publikálta - 2022-11-21 0
Helyezd a tojásokat hideg vízzel  megtöltött lábasba. A víznek el kell lepnie a tojásokat legalább 2 cm-vel. Forrald fel lobogó,…
kör

Kör kerülete

Publikálta - 2022-11-01 0
A kör fogalma:  Egy adott ponttól egyenlő távolságra lévő pontok halmaza. Ha körzővel rajzoljuk meg a kört, akkor az „adott…