gyorsan tanulni

Gyorsan tanulni

Publikálva: at 08:46
437 0

Az új anyagok gyors elsajátításának képességét nagyon sokan keresik. Az időhatékonyság és a hosszú távú memória megtartása egyaránt javul a hatékony vizsgálati technikákkal. Íme néhány megközelítés és technika, amelyek hasznosak lehetnek ennek megvalósításában.

Aktív tanulás: Ne csak szimplán a hallgatásra vagy az olvasásra koncentrálj. Nyugodtan tegyél fel kérdéseket, készíts magadnak jegyzeteket, és magyarázd el a tananyagot másoknak de akár magadnak is.

Időben elosztott gyakorlás: Ne hagyd az utolsó pillanatra. Oszd be a tanulási időt, kisebb intervallumokra több napra vagy akár hétre is elosztva.

Variáció: Változatos forrásokból tanulj, és váltogasd a tanulási technikádat. Ez segíteni fog az alkalmazkodóképességed javításában.

Pihenőidő: Az agynak szüksége van pihenőidőre a tanulás közben. Rövid szünetek beiktatása a tanulási periódusok között javíthatja az információk feldolgozását.

Vizuális eszközök: Használj képeket, ábrákat, diagrammokat. A vizuális segédeszközök elősegítik az információk megjegyzését és megértését.

Elmagyarázás:  A tananyagot próbáld meg olyan valakinek elmagyarázni, aki nem ismeri. Ha képes vagy a tudást átadni, akkor valószínűleg jól meg is értetted.

Kapcsolódások keresése: A meglévő információkat próbáld meg összekötni az új információkkal. A releváns kapcsolódások elősegítik az emlékezet megtartását.

Pozitív hozzáállás: Légy kíváncsi és nyitott. A motiváció és az érdeklődés növelheti a tanulási sebességet.

Környezet: Találd meg azt a helyet ahol te a legjobban tudsz tanulni. Van olyan akinek a csendes környezet a legideálisabb, amíg másoknak a kis háttérzene segít.

Felülvizsgálat: Rendszeres ismétlés és áttekintés segíthet az információk hosszú távú emlékezetbe való áthelyezésében.

Szükséged lehet rá:

  • jegyzetfüzet vagy digitális eszköz: a jegyzeteléshez.
  • Tanulás segítő alkalmazások.
  • Vizuális segédeszközök: pl. színes filctollak, posztit lapok.
  • Nyugodt környezet: ahova visszavonulhatsz tanuláshoz.

Érdekelhet még

francia manikűr készítése

Francia Manikűr készítése

Publikálta - 2022-08-25 0
Könnyen alkalmazható francia manikűr lépésről lépésre. 1 lépés:  A maradék körömlakkot körömlemosóba mártott vattakoronggal törölje le. 2. lépés: Mossuk meg…
dartsozni

Dartsozni

Publikálta - 2023-08-23 0
A darts a 15. század óta létezik, de csak a 19. század végén nyerte el modern formáját. Leggyakrabban bárokban és…
fondant

Fondant készítése

Publikálta - 2022-12-11 0
Hozzávalók: 6 evőkanál víz 1 evőkanál őrölt zselatin (8-10 g) 2 evőkanál méz 1 evőkanál margarin kb. 90-100 dkg porcukor…
párhuzamos parkolás

Párhuzamosan parkolni

Publikálta - 2023-04-27 0
A párhuzamos parkolás kihívást jelent az új vezetők számára. Nem jó ötlet hosszabb ideig feltartani a forgalmat, és tolatás közben…