gyorsan tanulni

Gyorsan tanulni

Publikálva: at 08:46
203 0

Az új anyagok gyors elsajátításának képességét nagyon sokan keresik. Az időhatékonyság és a hosszú távú memória megtartása egyaránt javul a hatékony vizsgálati technikákkal. Íme néhány megközelítés és technika, amelyek hasznosak lehetnek ennek megvalósításában.

Aktív tanulás: Ne csak szimplán a hallgatásra vagy az olvasásra koncentrálj. Nyugodtan tegyél fel kérdéseket, készíts magadnak jegyzeteket, és magyarázd el a tananyagot másoknak de akár magadnak is.

Időben elosztott gyakorlás: Ne hagyd az utolsó pillanatra. Oszd be a tanulási időt, kisebb intervallumokra több napra vagy akár hétre is elosztva.

Variáció: Változatos forrásokból tanulj, és váltogasd a tanulási technikádat. Ez segíteni fog az alkalmazkodóképességed javításában.

Pihenőidő: Az agynak szüksége van pihenőidőre a tanulás közben. Rövid szünetek beiktatása a tanulási periódusok között javíthatja az információk feldolgozását.

Vizuális eszközök: Használj képeket, ábrákat, diagrammokat. A vizuális segédeszközök elősegítik az információk megjegyzését és megértését.

Elmagyarázás:  A tananyagot próbáld meg olyan valakinek elmagyarázni, aki nem ismeri. Ha képes vagy a tudást átadni, akkor valószínűleg jól meg is értetted.

Kapcsolódások keresése: A meglévő információkat próbáld meg összekötni az új információkkal. A releváns kapcsolódások elősegítik az emlékezet megtartását.

Pozitív hozzáállás: Légy kíváncsi és nyitott. A motiváció és az érdeklődés növelheti a tanulási sebességet.

Környezet: Találd meg azt a helyet ahol te a legjobban tudsz tanulni. Van olyan akinek a csendes környezet a legideálisabb, amíg másoknak a kis háttérzene segít.

Felülvizsgálat: Rendszeres ismétlés és áttekintés segíthet az információk hosszú távú emlékezetbe való áthelyezésében.

Szükséged lehet rá:

  • jegyzetfüzet vagy digitális eszköz: a jegyzeteléshez.
  • Tanulás segítő alkalmazások.
  • Vizuális segédeszközök: pl. színes filctollak, posztit lapok.
  • Nyugodt környezet: ahova visszavonulhatsz tanuláshoz.

Érdekelhet még

rizsfőző használata

Rizsfőző használata

Publikálta - 2023-01-10 0
Bár mindenkinek megvan a saját módszere, amire esküszik a tökéletesen főtt rizs elkészítéséhez, egy rizsfőző sokkal egyszerűbbé teheti a folyamatot,…
fizetési felszólítást küldeni

Fizetési felszólítást küldeni

Publikálta - 2023-11-09 0
A tartozás behajtásának folyamata fizetési felszólítás elküldésével kezdődik. De már itt is hibázhatsz azzal, hogy nem vagy elég precíz és…
öv hossz

Öv hossz mérése

Publikálta - 2023-01-18 0
Az iskolában nem kötelesek ezt megtanulni, a szülőket nem tájékoztatják, a fogyasztókat pedig nem értesítik a gyártók. Amikor övet vásárol,…
utánfutóval tolatni

Utánfutóval tolatni

Publikálta - 2023-08-10 0
Kell némi tapasztalat, hogy jól érezd, hogy hogyan is kell utánfutóval tolatni, különösen, ha újonc vagy. Az alábbi utasítások és…
százalékot számolni

Százalékot számolni

Publikálta - 2024-02-06 0
A százalékok nagyon sok helyen ott vannak, a hiteltörlesztésnél, a banki kamatoknál, a fizetésemelésnél, az akcióknál, így azért nem árt…