aktívan pihenni

Aktívan pihenni

Publikálva: at 10:48
249 0

A pihenést mindenkinek prioritásként kell kezelnie. A pihenés kulcsfontosságú a munkánk elvégzéséhez és céljaink eléréséhez szükséges lelki és fizikai egészségünk megőrzéséhez. Hamis az az elképzelés, hogy a pihenés vagy az alvás az egyetlen módja a kikapcsolódásnak. Hajlamosak vagyunk alábecsülni, hogy az olyan fizikai elfoglaltságok, mint a sport és más hobbik milyen mértékben nyugtathatják meg az elmét és a testet. Hogyan kell ezt megtenni, és milyen fizikai kikapcsolódás lenne az ideális? Ezen a ponton kiderült az igazság.

  • Fogadd el, hogy igenis szükséged van pihenésre. Nem csak akkor, ha már a szervezeted is jelzi a fáradtságot. Persze az sem jó, ha túlpihened magad. A mértékletesség elve az életmódodra is igaz kell, hogy legyen.
  • Határozd meg, hogy egy héten hány alkalommal lépsz ki a megszokott ritmusodból, és foglalkozz aktívan pihentető tevékenységekkel. Ha törik, ha szakad, próbáld meg magadat tartani a céljaidhoz.
  • Családoddal és barátaiddal is közöld, hogy legyenek tekintettel az életmód változtatásodra. Cserébe egy energikus és kipihent embert fognak látni nap mint nap.
  • Válaszd ki a számodra legszórakoztatóbb,  legideálisabb formáját a kikapcsolódásnak, és hajtsd végre minél rendszeresebben.
  • Ne legyél rest partnereket találni a programjaidhoz.
  • Élvezd az energia áramlását és az aktív pihenéssel járó feltöltődést.

Érdekelhet még

elkerülni a jetlaget

Elkerülni a jetlaget

Publikálta - 2023-08-01 0
Még a legcsodálatosabb nyaralást is elronthatja a jetlag, a fáradtság érzése, amelyet több időzóna átlépése okoz. A hosszabb vakáció előre…
ulti

Ulti használata

Publikálta - 2022-11-15 0
A magyar kártyajáték, az Uulti (néha Ultimo) régi kedvenc. Bár egy kis szerencse is közrejátszik benne, a logika és a…
gombát szedni

Gombát szedni

Publikálta - 2023-09-11 0
Természetes ehető gombák bővelkednek, és a kiegyensúlyozott étrend létfontosságú részét képezik. Az erdei gombák gyűjtése során a legfontosabb, hogy mindig…
hostesskedni

Hostesskedni

Publikálta - 2023-05-29 0
A főiskolás korú nők (és esetenként férfiak) sikereket érhetnek el a hosteskedésben. Íme néhány útmutatás, amely segít az elindulásban. Csinálj…