benőtt köröm

Benőtt köröm kezelése

417 0

A benőtt körmök tünetei:
A benőtt körmök legtöbbször a lábujjakat érintik, leggyakrabban a nagy lábujjat. A benőtt lábujjkörmök általában a nagy lábujjnak a második és harmadik körömhöz legközelebb eső oldalán is megjelennek.

Mikor kezdtük el a nagy lábujjakat mutogatni? A nagy lábujj annyiban szokatlan, hogy sok lágyszövetet tartalmaz, amelyet általában a köröm tart a helyén, így hajlamosabb a sérülésre. Ez a finom szövet elmozdulhat, ha a körmöt nem megfelelően nyírjuk. Ez azért problémás, mert a bőr akadályozódik, amikor a köröm a levágás után visszanő. Továbbá, ahogy a köröm egyre nagyobb és nagyobb lesz, végül belenő a bőrbe, mert nincs hová mennie.

Amikor ez bekövetkezik, a teste valószínűleg megpróbálja leküzdeni a körmöt, mert azt idegen betolakodóként kezeli. A benőtt köröm először duzzanatot és bőrpírt okoz, majd az érintett terület egyre fájdalmasabbá válik. A seb elkezd váladékozni, gyulladás indul be, és végül kallusz, más néven hús képződik. A gyulladt lábujjak általános fájdalmat és lüktetést okozhatnak.

A benőtt köröm fájdalmas, és a körömön keletkező legkisebb vágás is okozhatja.

Otthoni ápolás a benőtt körmökre:
A benőtt körmök otthon is kezelhetők, de mielőtt belemennénk a részletekbe, érdemes megjegyezni, hogy tartós problémáról van szó, amelynek megoldása eltarthat egy ideig. Ha már kipróbálta az otthoni gyógymódokat, és azok nem segítettek, itt az ideje, hogy orvoshoz forduljon.

Először is tisztázzunk egy gyakori félreértést. A fertőzött lábköröm otthoni kezelése általában a köröm második vágását jelenti. A benőtt köröm levágása elsőre jó ötletnek tűnhet, mert a fájdalom enyhül, miután eltávolították a körömnek azt a részét, amely a benőtt körmöt okozta.

Az alapproblémát azonban nem oldotta meg, és a dolgok most valószínűleg rosszabbak. Elvégre már eltávolította a megoldást azzal, hogy levágta a körmöt, amelynek ott kellett volna lennie. A helyzet romlik, ahogy egyre több körmöt vágnak le. Mi tehát a legjobb otthoni gyógymód a benőtt körömre?

A benőtt körömgyulladás otthoni kezelése hosszú időbe telik, mire eredményt mutat, és meglehetősen fájdalmas lehet. Naponta néhány percet kell eltöltenie azzal, hogy visszanyomja a lágy szöveteket a köröm alá, ahogyan az növekszik. Ezt addig kell folytatni, amíg a köröm vissza nem nő a normál helyzetébe. Amikor ez megtörténik, a köröm ismét képes lesz megakadályozni, hogy a bőr alatta nőjön.

A lábujjak áztatása segíthet enyhíteni a gyulladt lábujj bőrének nyomása által okozott fájdalmat. A gyulladást kamillás lábfürdővel is enyhíthetjük, amelynek további előnye, hogy puhítja a láb bőrét és körmét.

Ideje orvoshoz fordulni, ha még nem tetted meg, ha két-négy hét után sem érezted magad jobban.

A benőtt körmök sebészi úton kezelése:
A benőtt körmöket nehéz lehet műtét nélkül kezelni.
A legtöbb esetben a fertőzött köröm műtéti eltávolítása az egyetlen módja annak, hogy a lábujj teljesen meggyógyuljon. A benőtt lábkörmöt többféle sebészeti eljárás egyikével lehet kezelni. A végső döntést mindig az orvos hozza meg.
A modern orvostudományban a teljes köröm eltávolítása drasztikus eljárás, amely nem oldja meg a problémát.
A körömszűkítés minden más módszernél hatékonyabb kezelés a benőtt lábkörmök kezelésére.

Érdekelhet még

vérnyomás mérés

Vérnyomás mérés

Publikálta - 2023-07-10 0
A vérnyomás mérése kulcsfontosságú a jó egészség szempontjából, mivel a magas vérnyomás számos betegség kockázatát növeli. Mivel a legtöbb ember,…
testtömegindex kiszámítása

Testtömegindex kiszámítása

Publikálta - 2023-04-17 0
A magasságod és a súlyod ismeretében kiszámíthatod a testtömegindexedet (BMI), és a felnőtt értékelő táblázat segít megállapítani, hogy egészséges testsúlyú…
törölközőt mosni

Törölközőt mosni

Publikálta - 2023-07-06 0
A törölközőápolás fontos számunkra, és mi itt vagyunk, hogy segítsünk neked. A nem megfelelően kimosott törölközők könnyen megtarthatják a szagokat,…
gombát szedni

Gombát szedni

Publikálta - 2023-09-11 0
Természetes ehető gombák bővelkednek, és a kiegyensúlyozott étrend létfontosságú részét képezik. Az erdei gombák gyűjtése során a legfontosabb, hogy mindig…
bárányhimlő kezelése

Bárányhimlő Kezelése

Publikálta - 2022-08-22 0
A bárányhimlő jelei és kezelése: Ősszel és télen a bárányhimlő (varicella) az egyik legelterjedtebb betegség. Az elszigetelt falvakban élő 3…